Audio Al Quran Beserta Terjemahan

Listen to Quran

18 Ogos 2011

Yahudi Menguasai Media Massa


 sambungan dari tajuk  Bab 1 : I. Perfileman


Sebagaimana dalam filem, sebagai media yang membangunkan imej Yahudi maka dalam dunia media cetak, mereka membangunkan jaringan berita yang menyeluruh di seluruh dunia. Kerana keprofesionalannya, menyebabkan media massa milik Yahudi mampu bersaing dan sekaligus menyisipkan cara-cara propagandanya yang sangat halus. Ibu pejabat berita milik Yahudi yang mempunyai tingkatan antarabangsa diantara lainnya Associated Press (1848) yang menguasai surat khabar dan majalah di seluruh Amerika. Tahun 1907. Sheribs dan Howard mendirikan Sheribs Howard United Press. Pada tahun 1958, perusahaan tersebut bergabung dengan International News Service milik William Hearst menjadi The United Press International (UPI). Demikian juga, surat khabar Amerika seperti The New York Times serta Washington Post didominasi oleh Yahudi. Di Inggeris sendiri, media massa sama halnya dengan Amerika, dikuasai oleh orang Yahudi melalui kekuatan Rothchild yang mendirikan The Times, yang kemudian dibeli dan dikembangkan oleh Rupert Murdoch.

Jaringan stesyen televisyen yang menguasai dunia akan menjadi "pedang perdamaian" dan sekaligus "guru  yang bijaksana" di muka bumi. Mereka memujinya dengan membuat ringkasan dari nama-nama seperti: CNN (Christ News Network; Jaringan Berita Kristian), CNBC (Christ News Bibel Church; Jaringan Gereja Bibel Kristian), dan ABC (All Bibel and Christ; Semua Kristian dan Bibel).

Akan bersambung pada tajuk yang baharu pada masa akan datang, insyaAllah .....

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Al Quran

Panduan dan Petunjuk Utama Bagi Orang-Orang Yang Beriman

Mengenai Saya

Foto saya
Ipoh, Perak, Malaysia
aku, insan kerdil yang selalu berdosa. namun aku sentiasa mengharapkan keampunan dan keredhaan Allah .... Saya berketurunan Jawa tapi bukan PTI yaaa... saya lahir dan dibesarkan di Malaysia ....